Kodak і Samsung домовились про спільне використання патентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kodak і Samsung домовились про спільне використання патентів

138
Американський виробник фототехніки Kodak і південнокорейський виробник електроніки Samsung домовилися про спільне використання своїх патентів. Компанії підписали угоду про взаємне ліцензування запатентованих технологій, що використовуються в цифрових камерах.
В рамках угоди Samsung виплатить Kodak певну суму, яка піде в рахунок майбутніх відрахувань з патенту, передає Assocciated Press. Розмір цієї суми не розголошується.
Угода припинить патентну суперечку між компаніями, що тривала понад 1,5 років. Kodak відкличе свою скаргу, подану нею на Samsung в Торговельну комісію США. Сторони також відкличуть позови один проти одного з Рочестерського федерального суду.
Нагадаємо, протистояння між компаніями почалося в 2008 р., коли Kodak подала на Samsung до суду, звинувативши її в незаконному використанні запатентованих технологій в оснащених камерами мобільних пристроях.
Eastman Kodak Company (Kodak) спеціалізується на виробництві фотоапаратури і супутньої продукції. На сьогодні компанія має свої виробництва в Північній і Південній Америці, Європі та Азії. Чисті збитки американського виробника фотоапаратури Kodak в I кварталі 2009 р. збільшилися більше ніж втричі і склали 353 млн дол. проти 115 млн дол., отриманих за аналогічний період минулого року.
Samsung Electronics - флагман промисловості Південної Кореї. Компанія посідає перше місце на світовому ринку РК-дисплеїв і мікрочипів Dram і Nand. Корпорація також виробляє мобільні телефони, ноутбуки, принтери, обладнання для IP-телефонії, побутову техніку і багато інших товарів. Чистий прибуток південнокорейської компанії Samsung Electronics Co. - в III кварталі 2009 р. зріс у понад два рази і склав 3,72 трлн вон (3,14 млрд дол.). За аналогічний період минулого року чистий прибуток компанії склав 1,22 трлн вон (1,02 млрд дол.).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас