У 2009 році закрилися 615 "незаконних" сайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2009 році закрилися 615 "незаконних" сайтів

342
В 2009 році голландська організація BREIN, що присвятила себе війні з інтернет-піратами, тихо-мирно закрила 393 торрент-трекери.
Найбільшою перемогою веб-сервер-сищиків, які працюють в тісній співпраці з Американською асоціацією кіно (MPAA), стало примушення адміністрації відомого файлообмінного сайту Mininova до видалення зносок на скачування захищених авторськими правами фільмів. І це після того, як ресурс відсвяткував свій десятимільярдний торрент!
Другим досягненням BREIN стало розпорядження голландського суду про необхідність затопити в "Піратській бухті" зноски на матеріали, що охороняються копірайтом, до 1 березня 2010 року.
Про це багато говорили і писали, але виявилось, що це лише верхівка айсберга. В цілому BREIN розжареним залізом випалила 615 "незаконних" сайтів. Більшість склали вищезазначені торрент-трекери. Цифри нагадують звіти про страти за часів Івана Грозного, чесне слово.
Заодно в архів відправилися 35 eD2K-серверів, 38 сайтів з потоковим відео і 14 Usenet-порталів і NZB-ресурсів.
Скільки користувачів прикипіло до цих сайтів і наскільки сильно налякала їх ця акція, можна лише здогадуватися. Знавці вважають, що в обох випадках показники прагнуть до нуля.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас