Ніколя Саркозі відсудив у шахраїв 1 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніколя Саркозі відсудив у шахраїв 1 євро

Кримінал
166
Президент Франції Ніколя Саркозі виграв у суді процес проти шахраїв, що використовували його банківські реквізити. Як відшкодування збитку глава держави отримає 1 євро.
Влітку 2008 року хакери отримали конфіденційні номери і паролі до рахунку президента і регулярно знімали частину його зарплати. Вкраденими грошима вони оплачували свої розмови по мобільному телефону.
Саркозі звернувся в поліцію із заявою про те, що з його рахунку стали зникати "невеликі суми". За фактом випадку було заведено кримінальну справу.
Спершу суд першої інстанції відмовився вирішувати питання про відшкодування збитку до кінця президентського терміну. Тепер апеляційний суд Версаля визнав президента Франції звичайним позивачем, що має право отримувати відшкодування збитку по суду в період перебування на посту глави держави.
За цією гучною справою було заарештовано 8 осіб. П'ятеро з них отримали різні терміни тюремного ув'язнення. Троє визнані невинними. Проте суд першої інстанції звільнив лише одного фігуранта.
Не виключено, що банк, в якому Саркозі тримає рахунок, буде оштрафований наглядовими органами на значну суму через неправильне використання анкетних даних своїх клієнтів.
Рішення суду Версаля юристи вважають доволі значимими для іншого гучного процесу - у справі про фіктивні рахунки у фінансовій компанії Clearstream International. Йдеться про підроблений список секретних рахунків у Люксембургу, відкритих нібито спеціально для приховування фінансових надходжень від податкових служб і відмивання грошей.
Скандал розгорівся при перебуванні Саркозі кандидатом в президенти Франції.
Справу Clearstream багато хто визнав спробою скомпрометувати політика напередодні виборів. У числі підозрюваних перед судом з'явився колишній прем'єр-міністр Домінік де Вільпен. У цьому процесі президент Саркозі також виступив на суді цивільним позивачем, вимагаючи відшкодування збитку.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас