Україна зайняла 68 місце в рейтингу якості життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зайняла 68 місце в рейтингу якості життя

1066
В індексі якості життя, опублікованому організацією International Living, Україна зайняла 68 місце, випередивши інші країни на пострадянському просторі, за винятком прибалтійських республік і Молдови.
Україна набрала 62 бали з можливих 100 (перше місце дісталося Франції з 82 балами), далі йдуть Грузія і Вірменія - по 56 балів, і тільки потім - Білорусь і Росія - по 54 бали кожна.
Як сказано в доповіді, індекс якості життя - комплексний показник, який характеризує рівень суспільного розвитку, досягнутого країною, у тому числі в області культури, дозвілля, інфраструктури, безпеки і клімату.
Так, у сфері культури Україна отримала 61 бал, у сфері економіки - лише 42 бали, досить низький показник і в області свободи слова - лише 75 балів з 100 можливих (для порівняння, перша п'ятірка - Франція, Австралія, Швейцарія, Німеччина і Нова Зеландія, - отримали 100 балів, а США - 92. При цьому деякі країни, зокрема Узбекистан і Північна Корея, отримали взагалі 0 балів.
В той же час у сфері розвитку інфраструктури Україна отримала 60 балів, у сфері безпеки - 71, кліматичні умови були оцінені в 78 балів.
До першої десятки увійшли Франція, Австралія, Швейцарія, Німеччина, Нова Зеландія, Люксембург, США, Бельгія, Канада та Італія. В кінці списку традиційно опинилися Афганістан, Ємен і африканські держави. Найгірша ситуація в Сомалі, яка змогла отримати лише 30 балів.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас