АПУ просить парламент і Кабмін тимчасово припинити дію норми про кримінальну відповідальність керівництва за невиплату зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АПУ просить парламент і Кабмін тимчасово припинити дію норми про кримінальну відповідальність керівництва за невиплату зарплат

Аграрний ринок
563
Всеукраїнська громадська організація (ВГО) "Аграрна палата України" (АПУ) звернулася до Верховної Ради України і Кабінету міністрів України з пропозицією законодавчого врегулювання питання тимчасового призупинення дії норм Кримінального кодексу України про відповідальність керівників суб'єктів господарювання за невчасну виплату заробітної плати, передбачену ст. 175 Кримінального кодексу України, на час дії соціально-економічної і фінансової кризи в країні, законодавчо зафіксовану в законі "Про державний бюджет на 2009 рік". Відповідне звернення за підписом президента ВГО АПУ Дмитра Березовського розповсюдила сьогодні прес-служба АПУ.
Внесення цієї пропозиції зумовлене тим, що "правоохоронні органи України часто недобросовісно користуються нормами законодавства України про відповідальність керівників суб'єктів господарювання за невчасну виплату заробітної плати", сказано в повідомленні АПУ. "Найбільшу стурбованість викликають факти вживання правоохоронними органами запобіжного заходу у формі взяття під варту керівників підприємств, яким пред'явлено звинувачення щодо невчасної виплаті заробітної плати", - сказано в повідомленні АПУ.
В Аграрній палаті вважають, що вказані явища і каральна політика влади щодо подолання заборгованості із заробітної плати лише поглиблюють кризові процеси.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас