Ющенко прогнозує, що держбюджет-2010 не буде прийнятий до березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко прогнозує, що держбюджет-2010 не буде прийнятий до березня

297
Президент України Віктор Ющенко прогнозує, що державний бюджет на 2010 рік не буде прийнятий до березня. Про це він сказав в інтерв'ю Чернігівській телерадіокомпанії.
"Такого ще не було, щоб країна не була готова прийняти бюджет ні в січні, ні в лютому, і не буде готова і в березні", - сказав В.Ющенко. Президент відзначив, що через це не виконується і закон про підвищення соціальних стандартів. "Прем'єр, яка не представила бюджет, не виконує цей закон, як він не виконувався і в 2009 році", - сказав В.Ющенко.
При цьому він висловив упевненість в тому, що Україна незабаром матиме відповідального прем'єр-міністра, здатного сформувати бюджет країни і забезпечити виплати, передбачені законом про соціальні стандарти.
Він назвав діяльність Юлії Тимошенко непрофесійною. "Нам потрібно покінчити з таким прем'єрством, з таким прем'єром і з такою віртуальною диктаторською моделлю, коли країна залежить від того, в якому настрої прокидається одна людина", - сказав В.Ющенко.
На переконання Президента, потрібно мати прем'єра не "шоумена і не авантюристку, а людину, яка думає про Україну, думає про політику реформ".
Як повідомлялося, 20 листопада ц.р. Верховна Рада України повернула проект бюджету-2010 на доопрацювання з метою приведення його у відповідність до вимог Конституції, Бюджетного кодексу, Закону "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати" та інших законів України.
21 грудня на засіданні Погоджувальної ради ВР міністр Кабінету міністрів Петро Крупко заявив, що Кабінет Міністрів пропонує парламенту прийняти державний бюджет на 2010 рік, скасувавши постанову про повернення його уряду.
Фракція БЮТ наполягала на скасуванні рішення ВР про повернення на доопрацювання проекту закону про держбюджет на 2010 рік. Як повідомив перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, під час прийняття даного рішення була порушена процедура, тому необхідно зробити все для того, щоб повернути всю процедуру в правове поле". Проте ВР не погодилася на цю пропозицію.
В той же день перший заступник глави Секретаріату - представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак заявив: "Факт неподачі закону про бюджет 2010 року до парламенту ставить всю бюджетну політику 2010 року за рамки чинного правового поля. Вона здійснюватиметься винятково в ручному режимі".
За його прогнозом, викликами неприйняття бюджету стануть істотний дисбаланс доходів і видатків у першому кварталі наступного року, нефінансування важливих витрат, у тому числі виплати підвищених соціальних стандартів; ризики для бюджету НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас