Російські олігархи в черзі за лондонським лістингом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські олігархи в черзі за лондонським лістингом

940
Цього року лондонський Сіті чекає серію російських IPO вартістю декілька мільярдів доларів, що доводить його колишню привабливість для російського бізнесу.
Як пише газета Financial Times із посиланням на неназвані джерела, на цьому тижні власники СВЕК Сергій Попов і Андрій Мельниченко мають намір призначити банків-консультантів запланованого на другу половину року розміщення 25%-ного пакету акцій на лондонському та московському біржових майданчиках з метою залучити до $9 млрд. Координаторами емісії вибрані російський банк ВТБ і американський Citigroup, також участь в організації операції можуть взяти Bank of America-Merrill Lynch, Morgan Stanley, UBS і Credit Suisse.
Слідом за ними, також в другому півріччі, емісію своїх паперів у Лондоні планує медіа-холдинг "ПрофМедіа", підконтрольний російському олігархові Володимиру Потаніну. Це розміщення оцінюється в $2 млрд. і проводитиметься банками Bank of America-Merrill Lynch і Credit Suisse.
Видання відзначає, що заплановані розміщення підтверджують той факт, що російський бізнес залишається прибічником Лондонського ринку капіталу і не має наміру зраджувати своїм пристрастям, наслідуючи приклад Олега Дерипаски, який вибрав для IPO РУСАЛу Гонконзьку фондову біржу.
Шукати допомоги в іноземного капіталу російських олігархів заставляє криза. Падіння вартості акцій і цін на біржові товари в 2008 році ударило по кишенях найбагатших людей Росії. За даними журналу Forbes, статки Володимира Потаніна скоротилися з $19,3 млрд. в 2008 до $2,1 млрд. в 2009 році. Вартість активів, що належать Сергію Попову, впала з $6,4 млрд. до $2,4 млрд., а статки Андрія Мельниченка тепер оцінюються на рівні $1 млрд. проти $6,2 млрд. роком раніше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас