Експерти: Сувора зима може зашкодити економічному зростанню ФРН в I кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Сувора зима може зашкодити економічному зростанню ФРН в I кварталі

222
Зростання ВВП Німеччини в першому кварталі 2010 року може бути ослаблене через несприятливі погодні умови, бо снігопади і низькі температури заважають будівельним роботам і транспортним операціям, повідомило агентство Bloomberg. Як стверджує головний економіст Торговельно-промислової палати Німеччини (DIHK) Фолькер Трайєр, зростання ВВП може виявитися удвічі меншим від попередніх прогнозів у зв'язку з суворою зимою.
Якщо холоди протримаються до кінця січня, ВВП в першому кварталі зросте на 0,3% замість раніше очікуваних 0,7%, відзначив Ф.Трайєр.
"Зараз це викликає побоювання. Страждають будівельний, транспортний сектор, багато житлових будівель також страждають через таку погоду", - заявив Ф.Трайер.
Франкфуртський аеропорт очікує, що перенесення і скасування рейсів продовжаться на цьому тижні. В понеділок із злітних смуг аеропорту було прибрано 414 тис. тонн снігу.
В 2006 року, коли спостерігалися аналогічні погодні умови, збитки у будівельній галузі Німеччини перевищили 2 млрд євро.
Разом з тим DIHK не збирається погіршувати "порівняно оптимістичний прогноз" динаміки ВВП на поточний рік, додав Ф.Трайєр. Торговельно-промислова палата, як і раніше, чекає, що в 2010 році економіка ФРН збільшиться на 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас