Тимошенко: У 2010 р. споживчі кредити на придбання вітчизняних автомобілів можна буде видавати під 5% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: У 2010 р. споживчі кредити на придбання вітчизняних автомобілів можна буде видавати під 5% річних

Кредит&Депозит
1348
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що в 2010 році можна буде забезпечити видачу споживчих кредитів на купівлю вітчизняних автомобілів під 5% річних. Про це вона заявила під час відвідин ЗАТ з іноземними інвестиціями "Запорізький автомобілебудівний завод".
"Якщо ми після перемоги на президентських виборах поставимо нормальне керівництво Нацбанку, закінчимо оздоровлення банківської системи, то видавати споживчі кредити потрібно не під 20% річних і більше, а не більше 5% річних для того, щоб ми були конкурентами в світі і мали можливість реалізовувати свої програми. Споживче кредитування буде продовжене і продовжене з новою силою, і дасть можливість реалізовувати автомобілі українського виробництва, зокрема, АвтоЗАЗ на внутрішньому ринку України", - сказала Ю.Тимошенко.
Вона підкреслила, що внутрішній ринок автомобілів має бути захищений так, щоб вітчизняні автомобілі були конкурентноздатними, і митний збір на імпортні автомобілі має бути порівнянний з митами в інших країнах.
"Мито на імпортні автомобілі має бути порівнянне з митами, які є в інших країнах. І сьогодні не можна відкривати двері і не давати можливість, по суті, руйнувати нашу власну автомобільну промисловість", - сказала Ю.Тимошенко.
Вона нагадала, що на сьогоднішній день у Верховній Раді є декілька законопроектів про введення додаткового 13% мита на імпорт автомобілів. Коментуючи на прохання журналістів можливість прийняття цих законів, при тому, що проти таких мит виступає Світова організація торгівлі, Ю.Тимошенко сказала: "Поки діяло 13% мита, ми утримували нашу автомобільну галузь. І справді, в СОТ є свої претензії до того, аби не було взагалі ніякого мита. Але, безумовно, кожна країна лобіює своє виробництво, і тому нам потрібно повертатися до стандартного захисту. Такий, який є в Європі стосовно імпортних автомобілів. Такий же захист має бути і в Україні. Я хочу, аби в Україні були встановлені такі розміри мита, які дають можливість не руйнувати автомобільні заводи і промисловість, а давати шанс жити і процвітати".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас