Heineken купує пивний бізнес мексиканської FEMSA за 5,3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Heineken купує пивний бізнес мексиканської FEMSA за 5,3 млрд євро

Фондовий ринок
327
Голландський пивоварний концерн Heineken NV підписав угоду про придбання пивного бізнесу мексиканської корпорації Fomento Economico Mexicano SAB (FEMSA) шляхом обміну акціями. Вартість операції оцінюється в 5,3 млрд євро, повідомляється в сьогоднішньому прес-релізі Heineken.
Голландська компанія отримає 100% пивного бізнесу FEMSA в Мексиці плюс решту 83% пивного бізнесу FEMSA в Бразилії, якими Heineken ще не володіє. Натомість мексиканська компанія після завершення всіх етапів операції отримає 20% частку участі в Heineken Group.
На підставі біржової вартості акцій Heineken NV на 8 січня 2010р. капіталізація пивного підрозділу FEMSA оцінюється у 3,8 млрд. євро. Загальна вартість пивного бізнесу FEMSA з врахуванням боргу і пенсійних зобов'язань оцінена, виходячи з параметрів операції, в 5,3 млрд євро.
В жовтні 2009р. Fomento Economico Mexicano SAB, що володіє також бізнесом із розливу напоїв і роздрібним бізнесом, виставила на продаж свої пивні операції. Спочатку на їх купівлю претендували три великі пивоварні корпорації - SABMiller, Heineken і японська Kirin Holdings. За повідомленнями джерел, SABMiller днями прийняв рішення вийти з переговорів, залишивши пропозицію Heineken поза конкуренцією.
Раніше виконавчий директор Heineken Жан-Франсуа Боксмеєр заявляв, що має намір скупити активи по всьому світу.
FEMSA займає друге місце на пивному ринку Мексики з часткою понад 40% і четверте місце на Бразильському ринку з часткою близько 7%. Компанія виробляє пиво під марками Carta Blanca, Tecate, Superior, Sol, Dos Equis та ін.
Heineken - третій в світі виробник пива за обсягами продажів. До портфелю брендів компанії входить 170 марок. Прибуток Heineken в 2008р. склав 14,3 млрд євро, чистий прибуток - 1 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас