"Укртатнафта" розпочала виробництво бензину за стандартом Євро-3 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" розпочала виробництво бензину за стандартом Євро-3

Енергетика
1128
Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія ЗАТ "Укртатнафта" (м. Кременчук, Полтавська обл.), яка володіє найбільшим в Україні нафтопереробним заводом (Кременчуцький НПЗ), наприкінці грудня почала виробництво бензину, який відповідає стандарту Євро-3.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.
В повідомленні наголошується, що початок виробництва бензину, який відповідає стандарту Євро-3, став можливим, зокрема завдяки ефективній співпраці ЗАТ "Укртатнафта" з компаніями Shell Global Solutions і CRI/Criterion Company Ltd.
Відповідно до укладеного влітку 2009 року договору, вищезазначені компанії здійснили постачання на адресу ЗАТ "Укртатнафта" внутрішніх пристроїв реакторів, виготовлених за технологією Shell, і сучасної, високоактивної каталізаторної системи Criterion для реконструкції двох установок - гідроочищення дизельного палива ЛЧ-24-7/68 і С-300/1 газо-каталітичного виробництва.
Компанія зазначає, що в рамках співпраці з компаніями Shell Global Solutions і CRI/Criterion Company Ltd був реалізований оптимальний варіант проекту реконструкції установки С-300/1 під процес гідроочищення вакуумного газойлю для встановлення каталітичного крекінгу. Застосовані технологічні рішення і реалізація низки організаційно-технічних заходів дозволили компанії налагодити безперебійне виробництво товарних бензинів, котрі відповідають євростандартам, з вмістом сірки не більше 0,015% або 150 ppm. І з початку 2010 року ЗАТ "Укртатнафта" розпочинає реалізацію бензинів з покращеними екологічними показниками і споживчими властивостями.
Також в повідомленні наголошується, що на даному етапі в ЗАТ "Укртатнафта" продовжується активна робота в рамках здійснення першого етапу проекту модернізації виробництва "Підвищення якості бензинів і дизельних палив". Під час комплексної модернізації потужностей ЗАТ "Укртатнафта" передбачається вирішення низки виробничих завдань, пов'язаних з максимально ефективним використанням наявного технологічного потенціалу і виробничих потужностей підприємства, що діють, а також будівництво нових технологічних об'єктів - установки ізомеризації легких бензинових фракцій і установки гідроочищення бензинів каталітичного крекінгу.
Нагадаємо, навесні 2009 року "Укртатнафта" розпочала виробництво дизельного палива, котре відповідає стандарту Євро-3, а восени почала виробництво дизпалива, яке відповідає стандарту Євро-4.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас