Чавес буде боротись із підвищенням цін за допомогою військових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес буде боротись із підвищенням цін за допомогою військових

Казна та Політика
519
Президент Венесуели Уго Чавес має намір виставити на вулицях військових, аби переконатися, що власники бізнесу не почнуть піднімати ціни після проведеної девальвації місцевої валюти - венесуельського болівара.
Чавес заявив під час виступу на національному ТБ, що готовий серйозно боротися зі спекулянтами. "В даний час немає причин піднімати ціни на будь-що", - цитує лідера Венесуели CNN.
Нагадаємо, 9 січня ц.р. Чавес оголосив про девальвацію національної валюти країни - болівара. Як розповів сам венесуельський лідер, тепер болівар матиме два офіційні курси для різних операцій, причому обидва встановлюватимуться урядом країни. Один з них дорівнюватиме 2,60 болівара за один дол. США, другий - 4,30 болівара. В результаті девальвації зниження курсу національної валюти склало 17% або 50%, залежно від того, за яким із курсів здійснюється розрахунок. Курс для обміну встановлений на рівні 2,15 болівара за 1 дол. США.
Зазначимо, що уряд Венесуели був змушений вдатися до девальвації національної валюти вперше з 2005 р. Це сталося після того, як інфляція в країні досягла рівня 25%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас