Де найкраще працювати за сумісництвом? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де найкраще працювати за сумісництвом?

Казна та Політика
3226
Сьогодні, коли завдяки горезвісній кризі зарплати відчутно зменшились, а можливості "задовольнятися малим" немає (родина, діти, кредити, орендоване житло), залишається влаштуватися на кілька робіт одночасно.
Чи зможе робота за сумісництвом стати виходом з важкої фінансової ситуації, залежить в першу чергу від вашої спеціальності. Далеко не у всіх професіях можна стати "слугою багатьох панів". Якщо доводиться працювати від дзвінка до дзвінка, а сама робота вимагає великої фізичної та емоційної віддачі, на додатковий заробіток просто не залишається сил. На виробництві, на підприємствах з позмінною зайнятістю, працювати на пів ставки не прийнято. Тим не менш, є кілька сфер діяльності, в яких сумісництво практикувалося завжди.
Бухгалтерія
Багато бухгалтерів паралельно із основною роботою ведуть звітність невеликих організацій. Бухгалтерів, як правило, наймають дрібні торгові точки, дрібнооптові компанії з невеликим штатом тощо. Завдяки подібному сумісництву у бухгалтера з'являється можливість додаткового заробітку, до того ж фахівець середньої ланки (зрозуміло, що, скажімо, головбух заводу не стане брати для підробітку баланс торгового кіоску), отримує хороші шанси набратися досвіду в самостійному веденні справ. Мінуси сумісництва із бухгалтерії стають помітні під час здачі річного балансу - робота до 25 годин на добу в цей час гарантована.
Дизайн
Дизайнери всіх рангів - від поліграфістів до "інтер'єрників" - нерідко працюють на декількох замовників одночасно, щоправда, мова тут йде не стільки про класичне сумісництво, скільки про виконання разових замовлень паралельно з основною роботою. При цьому деякі одноразові замовлення - наприклад, проект будинку - можуть перевищувати зарплату за кілька місяців. Основний мінус у тому, що великі замовлення такий сумісник навряд чи потягне - вони, в кінцевому рахунку, ставлять перед вибором - служба в конторі чи "вільне плавання".
Медіа: журналісти, копірайтери, редактори, коректори
Багато медійників так чи інакше є сумісниками - редактори пишуть статті в "чужі" видання, райтери редагують і модерують інтернет-форуми, коректори великих видань беруть позанормово вичитування корпоративних журналів. З урахуванням того, що видавничий бізнес дуже серйозно відчуває на собі наслідки кризи, для багатьох журналістів робота на кілька видань перетворилася в єдину можливість нормально заробляти.
Інформаційні технології
Фахівці в сфері IT нерідко працюють на два (три, чотири) фронти - паралельно з основною роботою займаються написанням програм для сайтів. Деякі айтішники влаштовуються в компанії, які надають послуги технічної підтримки домашніх користувачів: поставити програму, ОС, антивірус тощо.
Юриспруденція
Кваліфікований юрист може влаштуватися консультантом у компанію середньої руки. Юристи-сумісники допомагають у міру необхідності в складанні договорів, розгляд поточних претензій до компанії, представлення інтересів в арбітражних судах тощо. Під час кризи до послуг таких юристів зверталися все більше і більше організацій.
Якщо розібратися, поєднувати кілька місць роботи можуть багато - від лікарів, викладачів і психологів, до вантажників і прибиральниць. При цьому вакансії останніх завжди відкриті для всіх охочих - були б, як кажуть, сили і бажання.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас