РБК погрожують банкрутством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РБК погрожують банкрутством

1128
До Арбітражного суду Москви подано відразу три позови про банкрутство РБК - від Росбанку, ЗАТ "Маросейка" і приватного кредитора Олега Родигуна. РБК думає уникнути банкрутства, запропонувавши позивачам реструктуризацію, пишуть "Ведомости".
За даними видання, арбітражний суд ще в серпні 2009 р. зареєстрував позов Росбанку до РБК про повернення 113,8 млн. рублів боргу з облігацій. "Маросейка" також намагалася стягнути борги із облігацій (близько 1,5 млн. руб.), виграла справу в двох інстанціях і отримала виконавський лист.
"Але РБК відмовляється виконувати рішення суду, тому кредитор зажадав її банкрутства", - сказала заступник гендиректора фірми "Пономарьов і партнери" Ганна Дунаєва (представляє інтереси "Маросейки").
В той же час, "Ведомости" пишуть, що гендиректорові і співвласникові РБК Герману Каплуну про вимоги ЗАТ "Маросейка" невідомо, а із позовами Росбанка і Родигіна, за його словами, "проблем вже немає", як і з інших аналогічних "заявок" від кредиторів, яких було вже більше 10. У всіх подібних випадках РБК, за його словами, зв'язується з позивачем і повідомляє йому про можливість реструктурувати борг на умовах, що обговорюються з більшістю кредиторів; після цього позивачі, як правило, відкликають вимоги, говорить Каплун.
Дунаєва стверджує, що "Маросейка" доки не отримувала від РБК пропозиції взяти участь в реструктуризації; оцінити її умови вона не взялася.
Досі відомо було лише про позов Райффайзенбанку, що вимагає від РБК 108,8 млн. рублів: 1 жовтня 2009 р. він подав позов про банкрутство медіахолдингу, але того ж дня відкликав його. Той позов трохи не перервав переговори РБК з кредиторами про реструктуризацію боргу (оцінюється в $230 млн.), що ведуться з кінця 2008 р. А влітку 2009 р. група "Онексим" запропонувала $80 млн. за контроль над РБК в разі успішного завершення цих переговорів.
В результаті двох операцій на 4,87 млрд. рублів, схвалених акціонерами РБК 30 грудня 2009 р., права вимоги із боргів "дочок" "РБК інформаційні системи" перед материнською компанією перейдуть до ЗАТ "РБК-ТВ Москва" (0,7 млрд. руб.) і Pintoleza Holdings Ltd. (4,17 млрд. руб.). Замість РБК ІС отримає рублеві облігації "РБК-ТВ Москва" і єврооблігації Pintoleza, які випустить E.M.I.S. Finance, на аналогічні суми. Після підписання угод про реструктуризацію боргу ці облігації перейдуть кредиторам, а новим корпоративним центром РБК стане "РБК-ТВ Москва".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас