Ахмадінежад представив іранському меджлісу програму економічного розвитку країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахмадінежад представив іранському меджлісу програму економічного розвитку країни

Казна та Політика
161
Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад представив сьогодні меджлісу (парламенту) програму економічного розвитку країни на майбутніх 5 років. Як повідомляє офіційне інформаційне агентство ІРНА, основними напрямами програми президент назвав "створення рівних можливостей для всіх іранців, забезпечення соціальної справедливості, скорочення майнового розриву між різними прошарками суспільства, розвиток відсталих регіонів, реалізацію соціальних програм".
Це вже п'ята за рахунком програма п'ятирічного економічного розвитку Ісламської республіки. Протягом найближчого тижня уряд представить також на розгляд депутатів проект бюджету на майбутній фінансовий рік, який почнеться в Ірані 21 березня.
Зараз іранська економіка переживає не найкращі часи, нагадує ПРАЙМ-ТАСС. Рівень безробіття складає близько 11%, інфляція за підсумками 2008 р. досягла рекордних 30%, проте в 2009 р. знизилася приблизно до 15%. Днями парламент після запеклих дебатів схвалив законопроект про поетапну ліквідацію субсидій для населення. Цей документ торкнеться, перш за все, продажів автомобільного палива, яке зараз іранці завдяки держсубсидіям купують із значною знижкою, - $0,1 за літр.
Планується, що до 2015 р державні субсидії населенню будуть майже повністю скасовані. Так, бензин коштуватиме на внутрішньому ринку приблизно 90% від середньої ціни на нього в зоні держав Персидської затоки. Аби не допустити збільшення бідності в країні в результаті відміни субсидій, парламент зобов'язав уряд прийняти заходи із захисту найбільш малозабезпечених верств населення шляхом виплат компенсацій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас