Найбільший канадський медіахолдинг оголосив про банкрутство газетного підрозділу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший канадський медіахолдинг оголосив про банкрутство газетного підрозділу

Казна та Політика
293
Найбільший канадський медіахолдинг CanWest Global Communications визнав банкрутство одного зі своїх підрозділів, якому належать 10 центральних і 35 регіональних газет. Відповідний прес-реліз розміщений на сайті корпорації.
За даними The New York Times, холдинг вже домовився з головними кредиторами, які представлені п'ятьма найбільшими банками країни, про продаж всієї газетної мережі в обмін на погашення боргу. Сума, яку CanWest заборгував банкам, складає 950 мільйонів канадських доларів (близько 920 мільйонів доларів США). Загальна заборгованість холдингу досягає півтора мільярдів канадських доларів (1,45 мільярда доларів США).
Як зазначає видання, не дивлячись на домовленість з холдингом, банки мають намір знайти стороннього покупця активів, оскільки не упевнені в прибутковості газетного бізнесу. Тим часом, за даними The Guardian, проти продажу газет виступив виконавчий директор CanWest Леонард Аспер, який вважає, що пізніше підрозділ можна продати за вигіднішою ціною.
Якою буде сума операції, а також чи покриє дохід від продажу газетного бізнесу заборгованість перед кредиторами, видання не уточнюють. У жовтні 2009 року банкрутом була визнана головна структура холдингу. Тоді ж захист від кредиторів отримала і належна CanWest газета National Post, яка в нинішню операцію з банками включена не буде.
За даними Bloomberg, холдинг вже був вимушений продати частину своїх активів, аби покрити борг розміром у 4 мільярди канадських доларів (3,88 мільярда доларів США). Основна сума заборгованості виникла через покупку за 3,2 мільярда канадських доларів (3,1 мільярда доларів США) низки видань в компанії Hollinger International медіамагната Конрада Блека. Операція відбулась у 2000 році.
Холдинг Canwest Global Communications був створений в 1970-х роках. До його активів входять газети The Vancouver Sun, The Montreal Gazette, The Ottawa Citizen і The Calgary Herald. Аудиторія всіх видань, що належать корпорації, оцінюється в 4,9 мільйона читачів. Також Canwest володіє більш ніж 20 телеканалами. Загальна чисельність штату холдингу становить 8,8 тисяч осіб.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас