В Узбекистані проходить повторне голосування на виборах до парламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Узбекистані проходить повторне голосування на виборах до парламенту

Казна та Політика
160
В Узбекистані в неділю, 10 січня, проводиться повторне голосування на виборах депутатів нижньої палати парламенту. Голосування проходить в 39 із 135 виборчих округів, в яких на виборах Законодавчої палати Олій Мажліса 27 грудня жоден кандидат не отримав необхідної для обрання кількості голосів.
За даними ЦВК, на які посилається "Інтерфакс", в повторному голосуванні в кожному окрузі беруть участь два кандидати в депутати, які отримали найбільшу кількість голосів виборців під час основних виборів. Обраним вважається кандидат, який отримав при повторному голосуванні найбільшу кількість голосів виборців, що взяли участь в голосуванні.
До участі у виборах допущено 506 кандидатів від чотирьох політичних партій, що діють в країні, які боролися за 135 місць в парламенті. Це представники Ліберально-демократичної партії, Демократичної партії "Міллій тікланиш", Народно-демократичної партії і Соціал-демократичної партії "Адолат".
В парламентських виборах взяли участь 87,8 відсотка виборців. Моніторинг виборів до парламенту країни здійснювали зареєстровані Центрвиборчкомом 270 спостерігачів від 36 держав і місій чотирьох міжнародних організацій - серед них Виконком СНД, ШОС і ОІК.
Як повідомило агентство AFP, ОБСЄ наприкінці грудня направило до Узбекистану лише невелику делегацію, аргументувавши це тим, що в узбецьких виборців немає "можливості реального вибору між конкуруючими політичними силами". Агентство Reuters нагадує, що в Узбекистані немає опозиційних партій, і в цій країні ніколи не проводилося голосування, яке західні спостерігачі назвали б демократичним. Більшість ліберальних політиків і активістів або у в'язниці, або у вигнанні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас