Естонія перейде на євро за чинним обмінним курсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія перейде на євро за чинним обмінним курсом

Казна та Політика
529
Естонія перейде на євро за існуючим обмінним курсом, тобто 15,64 крон за євро, повідомив Міжнародний валютний фонд (МВФ).
Раніше деякі естонські політики, зокрема мер Таллінна Едгар Савісаар, висловлювали думку про вірогідну девальвацію крони під час переходу країни на євро, нагадує РИА "Новости".
На думку МВФ, враховуючи дії естонського уряду з поліпшення показників держбюджету на 2010 рік, Естонія здатна виконати всі Маастріхтські критерії для переходу на євро в 2011 році. Міністр фінансів Естонії Юрген Лігі в кінці минулого року зазначив, що обмінний курс естонської крони був стабільним з моменту введення в обіг національної валюти в 1992 році.
Маастріхтські критерії - фінансово-економічні показники країни, що показують її готовність вступити до єврозони. За ними оцінюється життєздатність фінансової системи, рівень цін і стабільність валютного курсу. Зокрема, дефіцит урядового сектора бюджету має бути менше 3% від ВВП, борг урядового сектора - менше 60% від ВВП, а розмір інфляції не повинен перевищувати більш ніж на 1,5 відсоткових пункти середнього рівня трьох країн Євросоюзу, що досягли найкращих результатів у сфері стабільності цін.
Уряд Естонії в березні 2009 року прийняв рішення про перехід на євро не пізніше 1 січня 2011 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас