Гендиректор СОТ: Поки рано стверджувати, що у 2010 р. світова економіка вийде із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор СОТ: Поки рано стверджувати, що у 2010 р. світова економіка вийде із кризи

Казна та Політика
317
Генеральний директор світової організації торгівлі (СОТ) Паскаль Ламі заявив, що світова економіка, можливо, вже пережила найглибший спад, проте поворотний підйом доки не очевидний, тому зараз ще не можна стверджувати, що в 2010 році глобальна економіка вийде з кризи, повідомляють інформагентства.
В інтерв'ю радіо "Франс Культура" Ламі вказав, що уряди різних країн, щоб уникнути поглиблення кризи, вклали великі кошти у фінансову систему і реальний сектор економіки, але колосальні капіталовкладення також призвели до того, що в економіці з'явився "ринковий міхур". Уряди різних країн повинні тверезо усвідомити даний факт і в найкоротший період усунути це явище.
На думку генерального директора СОТ, в країнах з ринками, що народжуються, включаючи Індію, Бразилію, ПАР та Китай, економіка залишається життєздатною, завдяки цьому їх зростання піддалося меншому удару. Життєздатність економіки, належне управління і порівняльна невелика кількість заборгованостей до певним чином свідчать про те, що макрорегулювання і макроконтроль в цих країнах здійснюється краще, ніж у західних країнах.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас