Суд не дозволив президенту Аргентини звільнити голову ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд не дозволив президенту Аргентини звільнити голову ЦБ

178
Суд заблокував плани президента Аргентини Крістіни Кіршнер використовувати золотовалютні резерви для оплати зовнішнього боргу країни і припинив дію її указу про звільнення глави центробанку Мартіна Редрадо.
Дію документа припинено до голосування з цього питання в парламенті країни, повідомляє ВВС.
Президент Крістіна Фернандес Кіршнер вимагала переведення $6,6 млрд. золотовалютних резервів з центробанку до фонду погашення зовнішнього боргу Аргентини в 2010 році.
Мартін Редрадо відмовився санкціонувати переклад, зажадавши діждатися ратифікації цього заходу конгресом, який зможе проголосувати в березні після парламентських канікул.
Отримавши відмову, президент підписала екстрений указ про відставку Редрадо.
В цьому документі Кіршнер вказала, що Мартін Редрадо "не впорався з обов'язками держслужбовця", і доручила прокуратурі почати в зв'язку з цим розслідування.
Однак суддя Марія Хосе Сармьєнто погодилася з опозицією і адвокатами Редрадо, які нагадали, що президент не уповноважений приймати рішення про відставку глави центрального банку.
Згідно із банківською хартією, уряд може звільнити члена правління ЦБ, проте лише за рекомендацією спеціального комітету конгресу.
Зовнішній борг Аргентини цього року складе $13 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас