Франція обкладе податком Google, Yahoo та Facebook? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція обкладе податком Google, Yahoo та Facebook?

Казна та Політика
706
Французький уряд розглядає можливість оподаткувати Google та інші інтернет-компанії, які отримують прибуток від реклами в глобальній мережі.
Кошти, зібрані таким чином, могли б піти на субсидування легальних покупок фільмів, музики і книг в інтернеті.
Однак критики цієї пропозиції вважають, що такий податок важко застосовувати, а Google стверджує, що це може уповільнити процес інновацій.
Президент Франції Ніколя Саркозі вирішив дати бій цифровому піратству. Франція тільки що ввела нове жорстке законодавство, покликане боротися з тими, хто систематично займається скачуванням піратських матеріалів з мережі.
Париж також кинув виклик компанії Google, яка планує створити усесвітню цифрову бібліотеку, і оприлюднив проект по створення власної цифрової бібліотеки, на фінансування якої уряд виділяє більше 700 млн євро.
Що стосується планів із оподаткування мережевих компаній, то вони знаходяться на ранніх стадіях розробки, і доки жодних подробиць не розкриваються.
Один з авторів законопроекту і за сумісництвом творець звукозаписної компанії дружини французького президента Патрік Зелник сподівається, що його ідея приживеться на всьому просторі ЄС.
Однак Google виступає проти цих планів.
"Ми не думаємо, що введення додаткового податку на рекламу в інтернеті - це правильне рішення, оскільки такий податок може заважати інноваціям", - заявив Олівьє Еспер, що відповідає за політику Google у Франції.
"Набагато продуктивніше було б знайти нові бізнес-моделі, які допомогли б споживачам краще орієнтуватись щодо змісту мережі і винагородили авторів і видавців за їх працю", - додав він.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас