Китаєць купив авто за 700 кілограм монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китаєць купив авто за 700 кілограм монет

1246
Купівля автомобіля вартістю 22 тисячі доларів зайняла більше чотирьох годин в одному з салонів китайської провінції Хенань. Річ у тому, що покупець розплатився за машину металевими монетами. Про це повідомила газета China Daily.
Чоловік на прізвище Лі вирішив купити автомобіль в автосалоні міста Лохе, що в провінції Хенань, за 150 тисяч юанів (трохи більше 22 тисяч доларів). Операція могла б залишитися непоміченою, якби покупець не розплачувався за нову машину металевими монетами.
Для того, аби доставити майже 700 кілограм "мідяків" до салону, йому знадобилося 20 пластикових пакетів і спеціально найнятий в оренду пікап.
Укладання угоди з продажу авто тривало більше чотирьох годин, саме стільки часу персонал магазину перераховував монети. В цілому в операції із прийому настільки значної суми було зайнято більше ста співробітників автосалону.
Власник нової машини тримає ресторан в місті Лохе. Причини, з яких чоловік вирішив розплатитися за нове авто саме таким способом не повідомляються.
В теперішній час в Китаї номінал найкрупнішої монети дорівнює юаню. В обігу залишаються монети гідністю 5 цзяо (0,5 юаня), 1 цзяо (0,1 юаня), а також фени (0,01 юаня).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас