Влада Києва планує затвердити нову символіку столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва планує затвердити нову символіку столиці

2135
Влада Києва оприлюднила новий прапор і герб столиці, які пропонуються до затвердження міськрадою, а також новий розширений перелік символіки міста, за використання якої стягуватимуться збір.
Відповідний проект рішення Київської міської ради "Про затвердження Герба і Прапора міста Києва, ухвалення Положення про символіку м. Києва і Переліку назв і зображень об'єктів, що відносяться до символіки м. Києва" розміщений на офіційному веб-сервері-порталі міської влади для отримання коментарів, зауважень і пропозицій від фізичних і юридичних осіб. Кінцевий термін прийому відгуків і пропозицій - 18 січня поточного року.
Головний розробник проекту - Головне управління охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації.
Цим документом також пропонується затвердити новий перелік назв і зображень об'єктів Києва, що відносяться до символіки столиці, за використання яких фізичні і юридичні особи платитимуть міський збір. Передбачається зберегти ставку збору, а саме, з юридичних осіб - 0,1% вартості виробленої продукції (виконаних робіт, наданих послуг) з використання символіки Києва (за вирахуванням податку на додану вартість); для фізичних осіб - п'ять неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
В цей перелік включено 140 назв вулиць або місцевостей, а також зображення: геральдика територіальної общини (герб і прапор міста Києва); 5 вулиць, 6 площ, 10 альтанок і фонтанів; 16 об'єктів архітектурних ансамблів і комплексів; 30 монументів, пам'ятників, пам'ятних знаків; низку зображень окремих споруджень Києва; 6 станцій метрополітену і 10 мостів столиці. В цілому, в переліку більше 300 пунктів назв і зображень.
Як наголошується в проекті, рішення підготовлене з метою повернення тисячолітніх історичних традицій геральдичних символів місцевої самоврядності столиці України - міста-героя Києва. Затвердженням опису і зображення герба Києва, опису і зображення прапора міста, прийняттям Положення про символіку столиці і Переліку назв і зображень об'єктів, що відносяться до символіки м. Києва, передбачається досягти головної мети - якнайповнішого і правильного висвітлення змісту, опису і порядку використання місцевої символіки, а процедури сплати місцевого збору будуть чітко прописані в єдиному документі. Згідно із запропонованою схемою, в процесі стягування місцевого збору будуть задіяні дві державні структури, а саме - Головне управління культурної спадщини виконавського органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), які в межах своїх повноважень надають дозвіл на використання символіки, і державні податкові органи, які стягують місцевий збір.
Серед очікуваних результатів прийняття цього нормативного акту - унеможливлення зловживань і неприйнятних зволікань з боку посадових осіб державних органів у видачі дозвільного документа і сплати місцевого збору, що дозволить збільшити обсяг надходжень до бюджету міста Києва, а також зменшення соціальної напруги між органами влади і суб'єктами господарювання.
Як повідомляв УНІАН, в жовтні 2009 р. київська влада повідомила про підготовку для затвердження на сесії міськради розширеного переліку символіки Києва, за використання якої доведеться платити міський збір зареєстрованим як фізичним, так і юридичним особам, а також відповідне положення про його стягнення.
22 грудня голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець заявив, що Київрада планує найближчим часом розглянути питання про розширення переліку символіки Києва, за використання якої стягується податок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас