Віталій Гайдук продав свій пакет в ІСД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віталій Гайдук продав свій пакет в ІСД

Фондовий ринок
2200
Власник швейцарського трейдера Carbofer, що є екс-власником Євразхолдингу, за участю Внешэкономбанка придбали контрольну частку корпорації “Індустріальний союз Донбасу”.
Про це повідомляється в прес-релізі ІСД.
“Відповідно до досягнутих домовленостей, нові партнери, очолювані Олександром Катуніним (до 2004 р. - засновник і акціонер “Євразхолдингу”), власником - серед інших логістичних і виробничих організацій - міжнародного трейдера в сфері сталі і сировини групи Carbofer, придбали 50%+2 акції корпорації ІСД. Власниками 49,99% акцій ІСД залишаються акціонери, що діють, - Сергій Тарута і Олег Мкртчан”, - зазначається в прес-релізі.
Фінансовим консультантом операції стала інвестиційна компанія “Трійка Діалог” (Росія), яка залучила до фінансування операції корпорацію “Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності” (Внешэкономбанк, РФ).
Наголошується, що до операції включено лише металургійні активи ІСД, тобто її умови не поширюються на інші активи, якими володіють основні бенефіціари корпорації.
Згідно із досягнутою новим складом акціонерів угодою про управління і контроль над діяльністю ІСД, керівництво корпорацією залишиться без змін. Тарута і Мкртчан продовжать управління компанією відповідно як голова ради директорів і генеральний директор.
Вихід із капіталу одного з акціонерів корпорації ІСД Віталія Гайдука і переформатування пайового капіталу підсилить її позиції в завершенні переговорного процесу з основними кредиторами з банківського сектора, наголошується в прес-релізі.
Разом з тим, до ради директорів ІСД будуть введені незалежні члени із іноземних фахівців. Серед них Вінченцо Магістро (Vincenzo Magistro), що володіє досвідом у сфері міжнародної фінансової експертизи, колишній фінансовий директор компаній ІЛЬВА і Фінінвест.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас