Завтра закінчується термін інформування про час і місце голосування на виборах президента України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра закінчується термін інформування про час і місце голосування на виборах президента України

Казна та Політика
334
В суботу, 9 січня, закінчується термін інформування виборців про час і місце голосування під час виборів президента України. Також 9 січня завершується термін подачі до ЦВК України пропозицій про реєстрацію закордонних офіційних спостерігачів.
Як говориться в календарному плані основних організаційних заходів щодо підготовки і проведення виборів президента України 17 січня 2010 року, затвердженому Центральною виборчою комісією, дільничні виборчі комісії повинні не пізніше, ніж за 7 днів до дня голосування повідомити виборцям про час і місце голосування. В разі утворення у виняткових випадках виборчих дільниць, відповідно до Закону "Про вибори президента України", - напередодні дня виборів.
Згідно із законом "Про вибори президента України", у винятковому випадку спеціальна або закордонна виборча дільниця може утворюватися ЦВК не пізніше, ніж за сім днів до дня виборів (згідно із календарним планом, до 9 січня 2010 року включно) за поданням відповідної окружної виборчої комісії або Міністерства закордонних справ України.
Разом з тим, 9 січня закінчується термін подачі до ЦВК пропозицій про реєстрацію офіційних спостерігачів від закордонних держав, міжнародних організацій. Згідно із календарним планом, ЦВК до 11 січня повинна прийняти рішення про реєстрацію офіційних спостерігачів від закордонних держав, міжнародних організацій. Станом на 8 січня ЦВК зареєструвала 58 офіційних спостерігачів від закордонних держав і 866 - від міжнародних організацій.
Як повідомлялося, вчора, 7 січня, член Центральної виборчої комісії України Олександр Шелестов запевнив, що ЦВК зробила все необхідне для підготовки виборів президента країни. 5 січня Центрвиборчком України затвердив кошторис витрат на підготовку і проведення виборів президента на 2010 рік в сумі 969 мільйонів 600 тисяч гривень. 6 січня комісія передала до Міністерства закордонних справ 414,884 тисяч бюлетенів для доставки на виборчі дільниці закордонного виборчого округу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас