ООН отримає від Ізраїлю 10 млн дол за зруйновані об'єкти в секторі Гази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН отримає від Ізраїлю 10 млн дол за зруйновані об'єкти в секторі Гази

Казна та Політика
156
Ізраїль заплатить ООН $10 млн у вигляді компенсації за ушкодження, завдані власності організації в секторі Гази під час військової операції "Литий свинець".
Як повідомляє Бі-бі-сі, переговори про відшкодування збитку тривали декілька місяців. При цьому Тель-Авів до цих пір наполягає на тому, що збиту власності ООН - складським спорудам, школам і транспорту - було завдано ненавмисно.
Зазначимо, що уряд Ізраїлю розцінює рішення про компенсацію як "жест доброї волі". У свою чергу, генсек ООН Пан Гі Мун висловив глибоке занепокоєння у зв'язку з тим, що при переговорах ізраїльтяни уникають розгляду причин і наслідків конфлікту.
Нагадаємо, операція "Литий свинець" проти бойовиків ХАМАСу почалася в кінці 2008 року і завершилася в січні 2009-го. За три тижні загинуло близько 1400 палестинців. Втрати Ізраїлю склали 13 осіб, включаючи трьох цивільних осіб.
За даними ООН під час конфлікту було зруйновано або пошкоджено більше 50 тисяч житлових будинків, 800 промислових споруд, 200 шкіл, а також 39 мечетей і дві церкви.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас