Конфліктом навколо підвищення зарплати чиновників ЄС займеться суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфліктом навколо підвищення зарплати чиновників ЄС займеться суд

Казна та Політика
161
Конфліктом, який виник довкола підвищення зарплати чиновникам Європейського Союзу, займеться Європейський Верховний суд в Люксембурзі. Як повідомляє агентство dpa, рішення направити відповідний запит до вищої судової інстанції ЄС було прийняте на засіданні колегії Єврокомісії. Згідно з існуючими правилами, оклади 45 тисяч співробітників апарату Ради міністрів ЄС в році, що настав, має бути підвищено на 3,7 відсотка. Проте у зв'язку з економічною кризою представники низки країн, у тому числі Німеччини, запропонували підвищити зарплату лише на 1,8 відсотка.
Представник Єврокомісії пояснив, що підвищення окладів регулюється чіткими правилами, які в 2004 році були затверджені Радою міністрів. В даному випадку йдеться виключно про виконання розпоряджень, що діють. Юридична служба Єврокомісії під час перевірки встановила, що підвищення зарплати на 3,7 відсотка повністю відповідає правовим нормам. У 1972 році суд, розглядаючи подібний конфлікт, прийняв рішення на користь позивачів, нагадав представник Єврокомісії.
Між тим низка країн, у тому числі Німеччина, поставили під сумнів систему нарахування зарплати чиновникам Євросоюзу, що існувала нині, зазначає агентство AFP. Заступник офіційного представника федерального уряду Крістоф Стеєгманс звернув увагу на пропозиції, що пролунали, спрямовані на внесення змін до системи оплати праці співробітників апарату ЄС. Уряд Німеччини вважає позитивним той факт, що були висловлені критичні зауваження. "В умовах кризи при вирішенні будь-якої проблеми особливого значення набувають політичні аспекти", - підкреслив Крістоф Стеєгманс.
В свою чергу заступник глави фракції СВДП в бундестагу Карл-Людвіг Тіле висловився за перегляд існуючих інструкцій ЄС. В інтерв'ю газеті Bild він заявив, що в першу чергу має бути скасована практика автоматичного щорічного підвищення окладів чиновників.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас