Литвин хоче розслідувати роботу кредитних спілок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин хоче розслідувати роботу кредитних спілок

Кредит&Депозит
444
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив про необхідність проведення розслідування діяльності кредитних спілок, назвавши їх "формою великого обману людей".
"Вони (кредитні спілки) обдурили мільйони людей на суму, за деякими оцінками, 4 мільярди гривень і зникли", - сказав він журналістам під час поїздки до Житомирської області.
Він вважає, що необхідно зробити декілька кроків. В першу чергу, потрібно накласти арешт на майно, яке належить керівникам кредитних спілок і безпосередньо кредитним спілкам, детально розібратися, що можна негайно повернути людям.
Також, за словами Литвина, потрібно негайно прийняти рішення відносно заборони виїзду за межі України людей, які належать до керівництва кредитних спілок.
Крім того, він відзначає необхідність того, аби в державному бюджеті були передбачені кошти для повернення людям грошей, які були вкладені в кредитні спілки, а вся сума має бути віднесена на державний борг.
Спікер також вважає, що Верховна Рада України повинна заслухати звіт із цього приводу уряду і Національного банку України. "Я переконаний, що це їх безпосередня абсолютна відповідальність, оскільки вони повинні були забезпечити належний контроль", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас