Промисловці налаштовані оптимістично: замовлення зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промисловці налаштовані оптимістично: замовлення зростають

Фондовий ринок
1157
Результати дослідження настроїв менеджерів стосовно закупівель - від Китаю до Європи й Америки - перевищили очікування, пише The Financial Times. Фондові ринки розвинених країн відреагували на це зростанням.
Комбінований індекс, JP Morgan, що складається на основі оцінок менеджерів стосовно закупівель, зріс в грудні до 55, що є найвищим показником з квітня 2006 р., а індекс нових замовлень досяг максимуму за п'ять з половиною років.
Індекс намірів промисловців щодо найму нових співробітників перевищив 50 вперше з березня 2008 р., що свідчить про завершення періоду масових скорочень.
"Якщо відновлення ринку робочої сили вдасться підтримати, це призведе до зростання глобальної економіки", - прокоментував результати дослідження представник JP Morgan Девід Хенслі. Це дослідження впродовж багатьох років добре працює для прогнозування обсягів промислового виробництва, найбільш волатильної частини економіки.
Хоча результати деяких країн - наприклад, Австралії та Іспанії - досить невтішні, чекання промисловців у Китаї та Індії набагато кращі, це ж стосується Південної Кореї й Тайваню. Оптимізм спостерігається в США, Великобританії і країнах єврозони.
Норберт Ор, глава американського Institute of Supply Management, відзначає, що на руку промисловцям грає зниження надлишків складських запасів, що виникли раніше внаслідок значного падіння попиту.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас