ЦВК: Витрати на підготовку президентських виборів у 2009 р. профінансовані на 80%, а в 2010 ще не розпочаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК: Витрати на підготовку президентських виборів у 2009 р. профінансовані на 80%, а в 2010 ще не розпочаті

236
Витрати на підготовку президентських виборів у 2009 році профінансовані на 80%, а в 2010 - ще не розпочаті, повідомив член Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський.
"На сьогоднішній день ситуація з фінансуванням виборів не змінилася абсолютно, тому що ще не почалося фінансування витрат, необхідних для підготовки виборів у 2010 році", - сказав він журналістам в понеділок.
Він нагадав, що на кінець 2009 року витрати на підготовку виборів були профінансовані приблизно на 80% необхідного обсягу. Зокрема, були повністю профінансовані друкування виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, а також послуги ЗМІ.
В той же час, залишилися недофінансованими витрати на оплату праці членів виборчих комісій.
М.Охендовський підкреслив, що це сталося з вини самих виборчих комісій, оскільки вони не забезпечили своєчасну оплату цих витрат.
Він також повідомив, що ЦВК у вівторок може розглянути кошторис витрат з підготовки й організації виборів президента України на 2010 рік, після чого передасть її в Міністерство фінансів і Держказначейство.
В той же час він нагадав, що державні установи почнуть працювати лише після свят. Тому ці документи ЦВК передасть по завершенні свят. При цьому він висловив надію, що Мінфін і Держказначейство ефективно і швидко відреагують на пропозицію ЦВК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас