У Новий рік зі старими боргами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новий рік зі старими боргами

Казна та Політика
2231
Французький інститут статистики повідомив, що до кінця третього кварталу цього року державний борг перевищив 75% внутрішнього валового продукту. Йдеться про заборгованість власне держави, соціального страхування і регіонів. Рекордного рівня досягає і бюджетний дефіцит - 8,2% ВВП.
Як констатують коментатори Французького міжнародного радіо (RFI), такі показники не можуть не засмучувати - обидва вони виходять далеко за рамки Європейського пакту стабільності, згідно з яким державний борг не повинен перевищувати 60%, а дефіцит - 3%. Причому, виникає якесь замкнуте коло - борг і дефіцит різко росли через кризу з одного боку; економічний спад обертається скороченням податкових доходів держави з іншого. Прийняті урядом державні заходи підтримки економіки, природно, збільшують витрати.
Європейська комісія зобов'язала Францію привести економічні показники у відповідність з вимогами до 2013 року. Погодившись прийняти ці умови, французький уряд попереджає, що виконати їх можна буде лише за умови відновлення економічного зростання. Поки що керівництво Французької Республіки категорично відмовляється від скорочення дефіциту шляхом підвищення податків. Наступного року, коли буде запущено в дію так звану "велику позику" президента Ніколя Саркозі, державний борг лише збільшиться.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас