Рейтинг найприбутковіших кіноакторів очолила Сандра Баллок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг найприбутковіших кіноакторів очолила Сандра Баллок

459
Рейтинг найбільш прибуткових кіноакторів щороку складає Quigley Publishing Co. на основі опитування представників керівництва декількох сотень кінотеатрів в США, повідомляє Лента.ру.
Піднятися на вершину рейтингу Баллок дозволив касовий успіх відразу декількох фільмів з її участю. Так, романтична комедія "Пропозиція", прем'єра якої відбулася в червні 2009 р., заробила в світовому прокаті 315 млн. дол.., а спортивна драма "Невидима сторона" з 20 листопада лише в Північній Америці зібрала 193 млн. дол.
Сандра Баллок стала всього восьмою жінкою, котра очолила рейтинг Quigley за більш ніж 70 років його існування. Останньою представницею прекрасної статі на вершині списку зірок, що приносять найбільші доходи, була Джулія Робертс в 1999 році. До Робертс рейтинг Quigley двічі очолювала Джулія Ендрюс - в 1966 і 1967 роках.
Друге місце в рейтингу 2009 р. зайняв Джоні Депп, що визнавався найприбутковішою кінозіркою в 2006 і 2007 роках. Третім став Метт Деймон. На рядок нижче розташувався Джордж Клуні. Замикає п'ятірку зірок, які приносять найбільший дохід кінотеатрам, Роберт Дауні-молодший - виконавець головної ролі у фільмі "Шерлок Холмс", що встановив 25 грудня 2009 р. рекорд по зборах в Різдво.
Місця з п'ятого по десяте в рейтингу Quigley зайняли: Том Хенкс, який раніше п'ять разів піднімався на вершину списку, Меріл Стріп, Бред Пітт, Шіа Ла Беф і Дензел Вашингтон.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас