Лукашенко має намір встановити тотальний контроль в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко має намір встановити тотальний контроль в інтернеті

Казна та Політика
809
Президент Білорусі Олександр Лукашенко має намір підсилити контроль над інтернетом. Він обіцяв "навести лад в інтернеті". "Ми зробимо так, щоб людина, яка написала правду чи бруд, була відома і відповідала, якщо порушила закон", - цитує заяву Лукашенка агентство РІА "Новости".
За словами Лукашенка, влада не буде використовувати заборонні методи стосовно інтернету, але лад в інтернеті наведуть. У зв'язку з цим агентство AP відзначає, що новий закон про інтернет, про який згадав на прес-конференції президент Білорусі, передбачає обов'язкову реєстрацію та ідентифікацію всіх публікацій в інтернеті та всіх користувачів інтернету, включаючи відвідувачів інтернет-кафе. При цьому агентство нагадує, що багато незалежних видань в Білорусі, які не мають можливості виходити в друкованому вигляді, знайшли для себе притулок в інтернеті.
Білоруський лідер виступив також з різкою критикою на адресу Європейського Союзу і закликав його "не грати в кішки-мишки" з Мінськом, відзначає агентство AFP. Згадуючи нещодавнє рішення ЄС про продовження режиму призупинення санкцій стосовно правлячого в Білорусі режиму, Лукашенко заявив: "Якщо ви не готові з нами співробітничати - так і скажіть. Не треба нас за ніс водити. Не треба нас підвішувати".
В той же час Лукашенко визнав, що Білорусь зацікавлена в економічному співробітництві з Євросоюзом. "З Росією у нас 30 відсотків експорт, а з ЄС - 44 відсотки, притому з позитивним сальдо. Цим все сказано. Це, перш за все, визначає наш інтерес до Заходу", - наводить слова Лукашенка агентство БєлаПАН.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас