Впала найдорожча в Росії новорічна ялинка, встановлена у Владивостоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впала найдорожча в Росії новорічна ялинка, встановлена у Владивостоку

3918
Сильний поривчастий вітер, що обрушився на Владивосток в середу разом зі снігопадом, повалив головну новорічну ялинку на центральній площі міста, передає кореспондент K2KNews з місця подій.
На площу вже прибули представники підрядної організації, які встановлювали цю штучну ялинку заввишки близько 30 метрів, а також фахівці мерії Владивостока. На місці вони оцінюють обстановку і вирішують, яким чином відновити новорічну красуню.
Керівник прес-служби міської адміністрації Марина Івлєва заявила, що ялинка була куплена у російських виробників і за всіма технічними характеристиками мала витримувати сильний вітер.
Наразі у Владивостоку продовжує падати сніг, швидкість вітру досягає 20-25 метрів на секунду. За прогнозами синоптиків, в найближчі 5 діб погода в регіоні не покращиться. Крім того, очікуються аномальні холоди і посилення вітру до 30 метрів на секунду.
Як повідомлялося, серед найщедріших міст, що не пошкодували бюджетних грошей на новорічне диво, - Санкт-Петербург, жителів якого порадує ялиночка за 2,7 млн. рублів, і Грозний, мерія якого виділила 2,6 млн. Але все це сущі дурниці в порівнянні з розмахом влади Владивостока, писав Lifenews.
Збірно-розбірна штучна ялинка, яку встановлять в столиці Приморського краю, важить 15 тонн. Лише за саму ялинку з бюджету вже заплачено 5,28 млн. рублів, а ще 5,2 млн. було витрачено на прикраси, монтаж і демонтаж.
Навіть "головна ялинка країни" в Москві виявилася дешевшою. Її, за традицією, зрубали в підмосковному лісі і доставили в центр міста абсолютно безкоштовно. Правда, за саму установку все ж доведеться платити, і немало. Московська мерія виділила на це 2,6 млн. рублів.
Інші міста повелися скромніше. Наприклад, в Нижньому Новгороді й Тулі на ялинки витратять по 2,4 млн. рублів, в Катеринбургу - 2,5 млн. рублів (цікаво, що при цьому мерія Катеринбургу не виділила грошей на ялинки для дитячих будинків).
Ну а найбільш бюджетні ялинки будуть в Сизрані й Оренбургу. Їх купували ще в минулому році за 1,2 млн. рублів, але оскільки вони не сильно пошарпалися, то порадують городян і на цей раз.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас