З 1991 року українців стало менше на 6 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1991 року українців стало менше на 6 мільйонів

755
Рада національної безпеки і оборони України констатує скорочення населення України на 6 мільйонів з 1991 року.
Про це йде мова у рішенні РНБО "Про стан соціально-демографічного розвитку, охорони здоров'я і ринку праці в Україні", затвердженому указом президента України Віктора Ющенка.
РНБО відзначає зростання загрозливих явищ і системних недоліків у сферах демографії, здоров'я і праці. Проявом демографічної кризи стало погіршення майже всіх демографічних показників.
Основними проблемами демографічної ситуації в Україні РНБО вважає зниження показника народжуваності та збільшення показника смертності, скорочення тривалості життя і загальне старіння населення. Названі тенденції вплинули на кількісно-якісний склад трудового потенціалу, продуктивність суспільної праці. Економічні й соціальні проблеми спричинили безробіття, поширення нелегальної трудової діяльності, зниження національного інтелектуального і освітнього потенціалу, значне розшарування населення за рівнем доходів. Стан здоров'я населення України характеризується значною поширеністю хронічних хвороб і соціально небезпечних захворювань.
Для поліпшення ситуації РНБО доручила Кабміну здійснити низку заходів. Серед іншого, уряд має забезпечити належне фінансування програм розвитку пріоритетних видів економічної діяльності, сприяти створенню умов для подальшого розвитку малого і середнього підприємництва і вдосконалення законодавства з метою зменшення надмірного державного втручання в сферу підприємництва, пропрацювати питання щодо впровадження "родинних" принципів оподаткування доходів фізичних осіб, надання сім'ям з двома і більше дітьми податкових пільг, розмір яких має збільшуватися з появою кожної наступної дитини.
Нагадаємо в той же час, що 2009 рік визнаний рекордним за показником народжуваності за весь час незалежності України.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас