Тимошенко: Клієнтську базу банку "Надра" буде передано "Родовід банку" через "декілька тижнів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Клієнтську базу банку "Надра" буде передано "Родовід банку" через "декілька тижнів"

1493
Клієнтську базу банку "Надра" буде передано "Родовід банку" через "декілька тижнів". Про це заявила сьогодні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час прес-конференції.
"Нам залишилось ще декілька тижнів для того, щоб оформити це з Національним банком, тому що нас не дуже підтримують в цьому, і перешкоди дуже великі", - зазначила Ю. Тимошенко. Вона також зазначила, що після президентських виборів уряд завершить повернення громадянам вкладів колишнього Ощадбанку Радянського Союзу.
Нагадаємо, під час засідання 23 грудня 2009 р. Кабмін схвалив рішення про переведення вкладів фізосіб з банку "Надра" в "Родовід банк".
В.о. міністра фінансів Ігор Уманський заявляв, що виплати грошей вкладникам банку "Надра", депозити яких переведуть в "Родовід банк", можуть початися вже через 7-10 днів. Раніше Ю.Тимошенко заявляла, що кошти вкладників банку "Надра" до кінця 2009 р. будуть переведені до "Родовід банку". Вона також повідомила, що з банку "Надра" за кордон було виведено 7 млрд грн рефінансування.
Тимчасова адміністрація в "Надра Банк" введена 10 лютого 2009 р. Неврегульована заборгованість банку "Надра" складається з боргу з торгового фінансування (470 млн дол.), євробондів (175 млн дол.), українських облігацій (61 млн дол.) і заборгованості перед НБУ (922 млн дол.).
У середині серпня ц.р. банк "Надра" домовився з найбільшими державними експортно-кредитними агентствами європейських країн про реструктуризацію 140 млн дол. позик під 4% річних і розстрочкою на 7 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас