Прем'єр України буде боротися в КС проти виселення проблемних позичальників із житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр України буде боротися в КС проти виселення проблемних позичальників із житла

Кредит&Депозит
689
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко боротиметься в Конституційному суді (КС) проти виселення проблемних позичальників з житла, придбаного в кредит.
"Банківське лобі в парламенті забезпечило без голосів нашої фракції ухвалення закону про те, що банки можуть забирати квартири, якщо люди не розрахувалися своєчасно за валютними кредитами. Це сьогодні нашою командою оскаржено в КС і ми боремося за те, аби КС визнав цей закон неконституційним. Гадаю, ми доб'ємося такого рішення", - сказала вона на підсумковій прес-конференції.
Як повідомлялося, закон про подолання негативних наслідків фінансової кризи (№1533-VI), що набрав чинності 24 листопада, вводить мораторій на примусове виселення з житла в 2009-2010 рр. Мораторій поширюється на позичальників, для яких дане житло є єдиним. При цьому захист від примусового виселення отримали лише ті позичальники, які виплачують відсотки за іпотечними кредитами з максимальною затримкою до двох місяців і документально врегулювали питання реструктуризації боргу з банком.
Прем’єр-міністр повідомила, що девальвація гривні за кризовий період 2008-2009 рр. склала близько 63% і стала однією з головних причин виникнення негативних тенденцій в українській економіці.
"Я як прем'єр-міністр виступаю проти свавілля як Нацбанку, так і всієї банківської системи по відношенню до людини. Саме тому ми націоналізуємо банки. Я борюся сьогодні в КС, аби визнати цей закон неконституційним і не давати можливість людей виселяти з квартир тому, що це, по відношенню до людини, незаконна дія, це порушення Конституції", - додала глава уряду.
Ю.Тимошенко також виступила за підвищення рівня захисту інтересів населення при вкладенні коштів у кредитні спілки і невеликі банки.
"Поки у мене як прем'єра немає до цього доступу (доступу до банківського регулювання - ред.). Коли ми поміняємо керівництво Нацбанку, то такий доступ у нас буде, і ми наводитимемо лад, як навели його в Родовід Банку, Укргазбанку, в банку "Київ" (всі рекапіталізовані за рахунок бюджетних коштів - ред.)", - сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас