Уряд відстрочив на рік введення порядку ведення поземельної книги і книги записів реєстрації держактів на право власності на землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд відстрочив на рік введення порядку ведення поземельної книги і книги записів реєстрації держактів на право власності на землю

Аграрний ринок
829
Порядок ведення поземельної книги і книги записів про державну реєстрацію держактів на право власності на землю і на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі набере чинності з 1 січня 2011 року, тоді як раніше він мав набрати чинності з 1 січня 2010 року.
Відповідні зміни внесені постановою уряду №1404 від 23 грудня 2009 року в його постанову №1021 від 9 вересня 2009 року.
Як повідомлялося, Кабмін постановою №1021 від 9 вересня 2009 року затвердив порядок ведення поземельної книги і книги записів про державну реєстрацію держактів на право власності на землю і на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі.
Обидві вказані книги ведуться як в паперовому, так і в електронному вигляді. Вони зберігаються в територіальному органі Держкомзему. При цьому поземельна книга заводиться на кожну ділянку.
Згідно з порядком ведення поземельної книги, в ній міститимуться відомості про земельну ділянку, про обмеження її користуванням, про суб'єктів прав на ділянку, документи, що встановлюють право, дані про нормативну грошову оцінку землі, її цільове призначення, склад земельних угідь.
Поземельна книга є власністю держави.
Витяги з цих книг надаються на платній основі власникам ділянки, суб'єктам права земельного сервітуту, емфітевзису і суперфіцію, їх спадкоємцям, правонаступникам або уповноваженим ними особам і адвокатам.
Інформаційна довідка з книги надається органам державної влади безкоштовно.
Уряд доручив Держкомзему привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим документом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас