Мінфін США зняв обмеження на держпідтримку Fannie і Freddie — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США зняв обмеження на держпідтримку Fannie і Freddie

Казна та Політика
311
Міністерство фінансів США зняло обмеження на держпідтримку найбільших іпотечних агентств країни Fannie Mae і Freddie Mac, повідомило агентство Bloomberg.
Протягом наступних трьох років американський уряд надаватиме компаніям необмежену допомогу. Ринок висловлював побоювання, що виділених іпотечним агентствам $400 млрд буде недостатньо, аби подолати наслідки кризи. Поки компанії витратили з наданих коштів $111 млрд.
Акції Fannie Mae подорожчали завдяки цим повідомленням на 21% в понеділок, Freddie Mac - на 27%.
Міністерство фінансів також пом'якшило вимоги до скорочення портфеля утримуваних брокерами іпотечних кредитів. Раніше компанії повинні були зменшувати кредитні портфелі на 10% на рік. Тепер держава просить їх підтримувати розмір портфеля на рівні не вище $900 млрд, і ця стеля зменшуватиметься на 10% на рік.
Fannie Mae і Freddie Mac є найбільшими іпотечними агентствами США - вони володіють або надають гарантії з іпотечних кредитів на $5,4 трлн від загального обсягу американської житлової іпотеки, що становить $12 трлн.
Агентства повернулися під контроль держави у вересні 2008 року, фактична націоналізація тоді врятувала їх від краху. Fannie Mae і Freddie Mac викуповують іпотечні кредити в банків, випускають забезпечені такими активами облігації і продають їх інвесторам. Банки використовують отримані кошти для збільшення обсягів іпотечного кредитування населення.
З вересня минулого року уряд США виділив на підтримку іпотечного ринку більше $1,5 трлн.
Чистий збиток Fannie Mae за останніх 9 кварталів склав $120,5 млрд, Freddie Mac - $67,9 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас