Держрезерв обрушив ринок алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрезерв обрушив ринок алкоголю

6174
Державний комітет з матеріального резерву провів велику інтервенцію на ринку алкоголю. Завдяки проданому з резерву майже мільйону декалітрів спирту, ціна на алкоголь напередодні свят значно знизилася. В деяких регіонах ціна пляшки горілки в магазинах вже менша від ціни акцизної марки.
Як повідомляє джерело в асоціації "Укргорілка", офіційні виробники дуже занепокоєні дешевим алкоголем, що залив ринок. У багатьох регіонах ціна пляшки горілки в магазині складає від 5 до 8 гривень. А в торговельних мережах Донецької, Харківської та Луганської областей горілку відпускають вже по 3,5 гривень.
Спеціалісти профільної асоціації вважають, що ринок обрушила велика партія етилового спирту, продана Державним комітетом з матеріального резерву. Держрезерв для виконання рішення Кабінету Міністрів про скорочення переліку товарів стратегічного призначення продав 8 мільйонів 700 тисяч літрів спирту етилового ректифікованого.
Тендер на продаж спирту був проведений в закритому режимі. Легальні виробники горілки і ЛГВ до участі допущені не були. Таким чином, запас спирту етилового класу "Люкс", що зберігався в Держрезерві, перейменований для продажу на спиртовмісну рідину, купила донецька фірма ПП "Універсал-Буд" (директор Лінник Владислав Віталійович).
За оцінками експертів, ринок нелегального алкоголю поповнився 43 мільйонами 500 тисячами пляшок "лівої" горілки, а бюджет втратив 295 мільйонів 800 тисяч гривень лише акцизного збору. Повна інформація про те, які, а головне, чиї потужності використовувалися для транспортування і переробки такої великої партії спирту, зараз узагальнюється і систематизується. Експерти не відкидають, що не обійшлося без участі деяких легальних виробників алкоголю другого-третього ешелонів: надто вже великий обсяг для "закручування" в гаражних умовах.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас