Суд зобов'язав ФДМУ повернути "Нортімі" 400 млн грн застави за участь у конкурсі з продажу ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав ФДМУ повернути "Нортімі" 400 млн грн застави за участь у конкурсі з продажу ОПЗ

Казна та Політика
159
Господарський суд Києва зобов'язав Фонд держмайна України (ФДМУ) повернути ООО "Нортіма" конкурсну гарантію у розмірі 400 млн грн, сплачену за участь у конкурсі з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод", який було визнаний таким, що не відбувся, 29 вересня 2009 р. Цю інформацію підтвердили у ФДМУ.
У Фонді відзначили, що не мають наміру оскаржувати це судове рішення, оскільки вони не відмовляються повертати заставу. "Все залежить від Казначейства. Від нас нічого не залежить", - заявили у ФДМУ.
Суд виніс указану ухвалу 25 грудня ц.р.
Нагадаємо, 14 грудня повідомлялося, що Київський господарський суд частково задовольнив позов ТОВ "Флора" до Фонду державного майна України щодо приватизації Одеського припортового заводу. Суд зобов'язав ФДМУ і Госказначейство виплатити суму застави у розмірі 400 млн грн, проте відмовив компанії у виплаті штрафних санкцій.
Нагадаємо також, що в конкурсі з продажу 99,57% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" брали участь ТОВ "Нортіма", яку пов'язують зі співвласником групи "Приват" Ігорем Коломойськім, ТОВ "Фрунзе-Флора", яку пов'язують із власником групи "Енергетичний стандарт" Костянтином Григорішиним, а також ТОВ "Азот-сервіс", яку пов'язують із російською компанією "Сибірсько-уральські мінеральні добрива" ("Сибур").
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас