Влада Казахстану ратифікувала договір про заснування антикризового фонду ЄврАзЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Казахстану ратифікувала договір про заснування антикризового фонду ЄврАзЕС

117
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав закон "Про ратифікацію договору про заснування антикризового фонду Євразійського економічного співтовариства" (ЄврАзЕС)", повідомляє прес-служба глави держави. Разом з цим, Н.Назарбаєв підписав закон "Про ратифікацію угоди про управління коштами антикризового фонду ЄврАзЕС".
Основною метою створення фонду є подолання негативних наслідків світової фінансової та економічної кризи національними економіками країн-учасниць ЄврАзЕС, забезпечення їх економічної і фінансової стійкості, а також сприяння подальшому поглибленню інтеграції економік держав-учасниць фонду.
Очікується, що фонд візьме на себе роботу з ризиками, з якими не можуть працювати банки, включаючи банки розвитку, зокрема, йдеться про необхідність надання стабілізаційних кредитів і суверенних позик, що мають низьку прибутковість і тривалий термін повернення при відносно високих ризиках. Ратифіковані Казахстаном документи обумовлюють встановлення порядку спільного управління коштами фонду державами-учасниками ЄврАзЕС і Євразійським банком розвитку.
Антикризовий фонд ЄврАзЕС створюється із статутним капіталом $10 млрд, його велику частину складає частка Росії - $7,5 млрд. Первинні внески інших країн-засновників фонду дорівнюють: Казахстану - $1 млрд, Білорусії - $10 млн, Киргизії, Таджикистану і Вірменії - по $1 млн. Країни мають зробити внески протягом шести місяців з дня набрання чинності договору, при цьому 10% внесків має бути виплачено в доларах або євро, решта 90% вносяться у вигляді простого векселя, що не обертається.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас