Німеччина дала Nord Stream всі необхідні дозволи на будівництво газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина дала Nord Stream всі необхідні дозволи на будівництво газопроводу

Енергетика
274
Nord Stream отримав від Німеччини всі необхідні дозволи на будівництво газопроводу. Як повідомила прес-служба компанії - оператора проекту Nord Stream, сьогодні було отримано дозвіл на будівництво 31-кілометрової ділянки газопроводу у винятковій економічній зоні (ВЕЗ) Німеччини. Його було видано Федеральним агентством морських і гідрографічних досліджень (BSH) в Гамбурзі. Це другий і останній дозвіл від влади Німеччини, необхідний для будівництва газопроводу. Нагадаємо, 21 грудня ц.р. компанія Nord Stream AG отримала дозвіл на будівництво 50-кілометрової ділянки газопроводу Nord Stream у територіальних водах Німеччини з точкою виходу на берег в Любміні (неподалік від Грайфсвальда).
Тепер компанії-операторові проекту Nord Stream залишається отримати другий дозвіл на прокладання газопроводу від Фінляндії. Раніше фінський уряд уже видав дозвіл на прокладання морської ділянки газопроводу в своїй винятковій економічній зоні. Другий дозвіл необхідно отримати від Управління із видачі екологічних дозволів Західної Фінляндії.
"Ми йдемо суворо за графіком: навесні 2010 р. планується розпочати будівництво газопроводу з тим, щоб в 2011 р. почати транспортування газу", - наводяться в повідомленні компанії слова керуючого директора Nord Stream AG Маттіаса Варніга.
Раніше компанія Nord Stream AG також отримала дозволи від решти всіх країн, через води яких пройде газопровід - Данії, Швеції та Росії.
Після завершення будівництва в 2012 р. газопровід Nord Stream зможе постачати 55 млрд куб. м газу на рік з Росії до Німеччини, де буде підключено до європейської газотранспортної системи. Компанія ВАТ "Газпром" вже підписала довгострокові контракти на постачання газу Nord Stream споживачам у декількох країнах ЄС, включаючи Німеччину, Данію, Нідерланди, Бельгію, Францію та Великобританію.
Газопровід Nord Stream - принципово новий маршрут експорту російського газу до Європи, який пройде через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район м. Виборг) до узбережжя Німеччини (район м. Грайфсвальд). Протяжність газопроводу складе близько 1 тис. 200 км. Будівництво газопроводу планується почати навесні 2010 р.
Компанію Nord Stream AG було створено в грудні 2005 р. для проектування, будівництва та експлуатації магістрального газопроводу "Північний потік". Частки в Nord Stream AG розподілені таким чином: Газпром - 51%, Wintershall Holding AG - 20%, E.On Ruhrgas AG - 20% і Gasunie - 9%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас