Туркменістан отримає 370 млн дол від Ісламського банку розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменістан отримає 370 млн дол від Ісламського банку розвитку

Кредит&Депозит
235
Виконуючий обов'язки міністра залізничного транспорту Туркменістану Сейіткулієв отримав дозвіл підписати з Ісламським банком розвитку (ІБР) кредитну угоду про фінансування проектування і будівництва відрізку Берекет-Етрек транснаціональної залізничної магістралі Казахстан-Туркменістан-Іран.
Як повідомив на засіданні уряду в п'ятницю віце-прем'єр Тувакмаммет Джапаров, який керує економічним сектором, проект схвалений на черговій Раді виконавчих директорів ІБР. На його реалізацію буде виділено $371,2 млн.
Крім того, на початок наступного року ІБР буде запропоновано до підписання і пакет кредитних угод на фінансування 9 проектів на загальну суму $950 млн. Серед них - три проекти міністерства охорони здоров'я і медичної промисловості: будівництво та оснащення нового стоматологічного центру в Ашгабаді, побудова в Моллакара нової грязелікарні світового рівня на 600 місць, будівництво і запуск підприємства із виробництва інфузійних розчинів.
Також мають бути підготовлені документи із проектів створення систем телемеханіки і зв'язку, енергозабезпечення залізниці Ашгабад-Каракуми-Дашогуз і сталевої магістралі Берекет-Гізилгая-Узень, що будується.
Крім того, іноземні інвестиції будуть залучені для будівництва сучасної злітно-посадкової смуги завдовжки 3500 метрів в місті Туркменабаті. Інвестиції також будуть направлені на представлений Держконцерном "Туркменавтоелари" (Туркменські повітряні дороги) проект реконструкції автомобільної дороги Туркменістан-Казахстан, що проходить через місто Гарабогаз, довжиною 225 кілометрів. Підтриманий також представлений хякимликом Балканського велаята (адміністрація області) проект із подальшого освоєнню знаменитого родовища прісних вод Ясхан, покликаний підняти на новий рівень водозабезпечення велаятського центру (обласного центру) та інших міст і сіл регіону. Схвалений і проект з надання кредиту банківській системі Туркменістану на фінансування малого і середнього підприємництва.
На засіданні уряду президент республіки Гурбангули Бердимухамедов зазначив, що "схвалений пакет кредитних угод є черговим свідченням високої зацікавленості закордонних ділових кіл у збільшенні взаємодії з Туркменістаном".
"Маючи солідний економічний потенціал і залишаючись островом стабільності в морі світової фінансово-економічної кризи, наша країна в нинішню епоху нового Відродження особливо приваблива для інвестицій, домовленості про вкладення яких лише за цей рік склали понад $6 млрд", - підкреслив Бердимухамедов.
Президент доручив віце-прем'єрам в найкоротші терміни підготувати техніко-економічні обґрунтування до інвестиційних проектів по галузях і представити їх на розгляд ІБР для виділення кредитів, повідомляє РЗ-партнер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас