Уряд з 1 січня 2010 р. вводить доплату за стаж працівникам медичної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд з 1 січня 2010 р. вводить доплату за стаж працівникам медичної галузі

Казна та Політика
616
Уряд з 1 січня 2010 р. вводить доплату за стаж працівникам медичної галузі.
Про це прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила під час зустрічі з трудовим колективом Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мєчнікова, повідомляє прес-служба уряду.
"З 1 січня ми хочемо зробити ті кроки, які не робилися 18 років для системи охорони здоров'я. Зокрема, з нового року ми хочемо ввести доплату за стаж за вислугу років для працівників системи охорони здоров'я", - заявила глава уряду. За її словами, така надбавка існує для працівників всіх галузей, окрім медиків.
Тимошенко підкреслила, що фонд зарплати для працівників медичної галузі буде збільшений приблизно на 23%, але для медиків, в яких більший стаж, доплати будуть значніші.
Крім того, Юлія Тимошенко відзначила, що паралельно з наданням медичних послуг за рахунок Державного бюджету в Україні має бути введена ефективна система медичного страхування.
Прем’єр-міністр переконана, що необхідно скасувати комплексні закупівлі медикаментів. "Це ненормально, коли в центрі купують і передають медикаменти вниз, але ніхто особливо не заглиблюється в те, які медикаменти потрібні, якої сертифікації тощо", - сказала Тимошенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас