Довіри все менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіри все менше

Казна та Політика
830
Одна з популярних газет Німеччини - Welt am Sonntag, що належить концерну Акселя Шпрінгера, інформує про результати опитування, щойно проведеного бременським соціологічним центром Nextpractice для фонду Бертельсмана.
За його даними, до кінця цього року можна говорити про те, що 70% жителів країни втратили довіру до економічних інститутів і політичних лідерів держави, самої його системі освіти, влаштування соціальної сфери. Це найнижчий рівень довіри до засадничих інститутів німецької держави з часів Другої світової війни, відзначає відразу декілька інформаційних агентств.
Майже кожен другий опитаний ставить під сумнів показну демократію, сказав керівник Nextpractice Петер Крузе. За його словами, навіть соціальна економіка вже не сприймається так позитивно, як раніше. Переважну більшість респондентів не вважають дієвими методи боротьби з кризою, ні пакет з порятунку банків, ні "автомобільну премію", завдяки якій кожен мав право отримати від держави 2500 євро за здачу в утиль старої машини при купівлі нової. Не довіряють більшість опитаних громадян і планам уряду по зниженню податкового тягаря.
На думку коментаторів, в країні сповна може сформуватися новий протестний рух, який загрожує вирости в ще радикальніший, ніж так звані "борці за екологію" в кінці минулого століття.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас