Тимошенко спростовує заяву Міллера про неплатоспроможність України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко спростовує заяву Міллера про неплатоспроможність України

Енергетика
3122
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко спростовує заяви керівництва "Газпрому" про неплатоспроможність української сторони.
Про це вона заявила на брифінгу в Каневі (Черкаська обл.).
"Такі заяви звучать перед завершенням кожного місяця, як мінімум, рік, і ми, Україна, чітко і впевнено в кризу ведемо наше фінансове життя", - сказала Тимошенко.
Як повідомлялося, напередодні голова правління "Газпрому" Олексій Міллер оцінив ситуацію, що складається з оплатою Україною російського газу за грудень, як тривожну.
Він зазначив, що "Газпром" спілкується з українськими колегами в щоденному режимі. "Ми бачимо і чуємо, що Україна має дуже серйозні проблеми зі сплати постачань російського газу за грудень", - сказав керівник компанії.
Міллер пояснив, що з настанням грудня Україна підвищила відбір російського газу. За його словами, окрім встановлення холодної погоди зростання споживання могло пояснюватися ще і збільшенням Україною обсягів закачування газу в ПСГ.
Поки "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" прийняли рішення у зв'язку з новорічними святами перенести термін оплати газу за грудень з 7 січня на 11 січня. Ситуацію, що тим часом складається, з оплатою російського газу за грудень глава правління "Газпрому" оцінив як "дуже тривожну".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас