Дерипаска віддасть "Роснефть" назад Гуцерієву за борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дерипаска віддасть "Роснефть" назад Гуцерієву за борги

Енергетика
691
Олегу Дерипасці не вдасться заробити на продажі "Роснефти". Як стало відомо "Ведомостям", він віддасть компанію за борги її засновникові Михайлу Гуцерієву. Навесні від аналогічної пропозиції "Газпром нефти" Дерипаска відмовився.
Про це розповіло "Ведомостям" джерело з оточення Гуцерієва. Підтверджує інформацію і знайомий Дерипаски. Основні документи по операції планується підписати до Нового року, додає він.
Отримати коментарі Гуцерієва не вдалося, представник En+ (управляє енергоактивами Дерипаски) від коментарів відмовився.
Як розповіло джерело, близьке до підприємця, Гуцерієв доки не квапиться залишати Лондон, але він дуже хоче повернути "Роснефть". Це було улюблене дітище підприємця. Компанії потрібна "сильна рука", додає співрозмовник "Ведомостей": з червня 2007 р. по листопад 2009 р. добовий видобуток "Роснефти" впав майже на 11% (до 252 000 бар.), а борг із кредитів і позик збільшився на 48%.
Допомогти Гуцерієву може "Система", котра контролює башкирський ПЕК: група може купити до 49% "Роснефти", а якщо разом з партнером вдасться зменшити її борг, то, можливо, і контрольний пакет, говорив недавно основний власник "Системи" Володимир Євтушенков. Коли може відбутись ця операція, представники "Системи" не говорять. Але близьке до неї джерело уточнює, що рішення буде прийнято до кінця березня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас