Останній тиждень на Уолл-стріт буде цікавим і непередбачуваним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Останній тиждень на Уолл-стріт буде цікавим і непередбачуваним

Фондовий ринок
471
Уолл-стріт готується до непередбачуваного тижня з невеликими обсягами торгів, оскільки багато учасників ринку пішли на канікули, а трейдери зосередилися на майбутньому році, пише CNNMoney.com.
Біржа буде закрита в п'ятницю у зв'язку з новорічними святами, і багато трейдерів візьмуть відпустку на весь тиждень.
"Це завжди цікавий тиждень, який дійсно неможливо прогнозувати", - заявив головний біржовий аналітик Jefferies & Co Арт Хоган.
Основні індекси покажуть двозначне відсоткове зростання за підсумками року, і фондові менеджери на цьому тижні захищатимуть прибутки 2009 року. Низькі обсяги торгів спонукали до дрібних кроків, що провокує волатильність.
"Це стара приказка трейдерів: ніколи не торгуй на незавантаженому ринку, можеш погоріти", - сказав Хоган. Проте, додав він, деякі трейдери натягують віжки з листопада, і вони, можливо, захочуть почати позиціювання на 2010 рік.
Тиждень буде бідним на економічні новини. Але якщо показники останнього тижня року збережуть тенденцію біржового тижня, що тільки що завершився, ринок підніметься, якщо не отримає важливих негативних новин, зазначив Хоган.
Початок нового року на Уолл-стріт традиційно приносить з собою "січневий ефект", і ціни акцій мають тенденцію до зростання, що продовжується протягом місяця. На думку Хогана, 2010 рік може супроводитися "найсильнішим за останній час січневим ефектом", оскільки економічні звіти і корпоративні прибутки будуть сприятливими порівняно з похмурими даними 2009 року.
"Однак в першому кварталі насправді переважатиме активність у сфері злиття і поглинань, - сказав Хоган. - На корпоративних балансах багато готівки, яку можна використовувати".
Він додав, що акції в 2010 році чекає приплив грошей, оскільки фонди йдуть з ринку облігацій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас