Україна в 2009 році лідирувала в світі із збільшення продажів шоколаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в 2009 році лідирувала в світі із збільшення продажів шоколаду

Аграрний ринок
419
Китай та Україна в 2009 році сталі лідерами за темпами зростання продажів кондитерських виробів із шоколаду, такі результати дослідження американської компанії Mintel, оприлюдненого днями.
За його підсумками, в Китаї продажі збільшилися на 18%, тоді як в Україні - на 12%.
Mintel зазначає, що обидві ці країни ніколи не входили до країн, населення яких шалено любить шоколад. Автори дослідження прогнозують, що зростання продажів шоколадних виробів в цих країнах, що безперервно триває з 2005 року, продовжиться до 2013 року.
В цілому експерти вказують на те, що не дивлячись на кризу, ситуація на ринку продажів шоколаду досить оптимістична.
"Зрозуміло, що не дивлячись на економічні проблеми цього року, любителі шоколаду в світі не відмовили собі в цьому задоволенні. Шоколад - маленьке, доступне за ціною потурання бажанням покупців, які повсюдно скорочують свої витрати. Навіть у країнах, які не знамениті своїм вжитком шоколаду, його продажі зростають", - прокоментувала ситуацію аналітик Mintel із світового ринку продовольства і напоїв Марсія Могелонськи.
Згідно із дослідженням, найбільше шоколад люблять в Швейцарії, де витрати на його покупку становлять $206 на людину на рік. Слідом йдуть Британія і Бельгія, де ці цифри удвічі нижчі - $106 і $90.
В США споживачі витрачають на шоколадні вироби $55 на рік, тоді як аргентинці - $35.
В 2009 року продажу шоколаду в Британії зросли на 5,9%, Бельгії - на 3,2%, США - на 2,6 і Аргентина - на 1,8%.
Компанія Mintel була заснована в 1972 році в Лондоні і займалася дослідження ринку продовольства і напоїв. В даний час має офіси в Чикаго, Нью-Йорку, Сіднеї, Шанхаї і Токіо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас